Gedicht: Rafels van rouw


Rafels van rouw

 

Ik gebruik al mijn kracht

om niet te verdwalen

in dat wat ik voel,

wat niet terug valt te halen

de leegte, de kou

de heimwee, het missen

de vraag hoe het leven

zich zo kon vergissen

rechtop maar geknakt

zal ik blijven staan

ik beloof je mijn lief

dat ik verder zal gaan

totdat ik ooit

mijzelf weer herken

in leven en liefde

en in dat wat ik ben

totdat jij ziet van veraf

vanaf waar? dat ik hier

heel voorzichtig

het leven weer vier

 

als ik de rafels van rouw

in mijn ziel heb verweven

totdat een manier

waarop ik kan leven

zonder jou

maar voor altijd in mij

ik koester je, voel je

 

altijd dichtbij...

 

© Marian van Til

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Marianne van Hengel (vrijdag, 25 mei 2018 13:33)

  Dit gedicht is en blijft zó raak. Zó dicht bij mijn gevoelens.
  Precies zoals ik nu verder probeer te gaan. Zoals mijn zoon zou hebben gewild..

 • #2

  Anke Beere (vrijdag, 25 mei 2018 15:59)

  Heel mooi Marian en zo gevoelig een raak.

 • #3

  Tonny (woensdag, 06 juni 2018 04:45)

  Prachtig!

 • #4

  Marianne van Eijndhoven (vrijdag, 23 oktober 2020 15:34)

  Heel onverwachts-bij het opruimen van oude berichten in m'n telefoon kom ik dit gedicht tegen... Het raakt me diep..
  Dank je voor dit onverwachte cadeautje..

 • #5

  Riet Zuidberg (donderdag, 04 augustus 2022 17:56)

  Dit gedicht kreeg ik toegestuurd na het overlijden van mijn man.
  Helaas in een beetje verfrommelde staat maar het maakte mijn ontroering er niet minder om. Het is precies zoals ik mij voel en daardoor zo troostrijk.
  Ik heb het al meerdere keren doorgestuurd en krijg steeds hele dankbare reacties.
  Ik zou het wel graag in een mooiere uitvoering willen hebben om het op te kunnen hangen.
  Helaas lukt mij dat niet.

 • #6

  caro (woensdag, 30 augustus 2023 14:02)

  Ik ben zo blij om dit fantastische getuigenis van mij te delen. Binnen 48 uur veranderde mijn leven compleet. Ik zie mezelf in de spiegel en glimlach. Voor het eerst in tijden heb ik vertrouwen in mezelf en mijn capaciteiten. Ik heb mijn man terug in mijn leven met de hulp van Dr. Sunny. Hij verontschuldigde zich 48 uur nadat de spreuk was uitgesproken. Hij zei dat hij zich realiseerde dat hij nooit echt uit elkaar wilde gaan. hij kon de emotionele bagage die ik al die tijd met me meedroeg niet aan. Hij zei dat hij dacht dat hij een negatieve invloed op mijn leven had en dat het het beste was om te vertrekken. Hij zei dat het moeilijk is dat ik over het verleden blijf praten. We hebben elkaar allebei vergeven. Er werd mij verteld dat het maanden duurde. Ik ben het levende bewijs van wat dokter Sunny kan doen. Heel erg bedankt Dr. Sunny voor het geweldige wat je in mijn relatie hebt gedaan. Ik ben nu zo blij. Met jullie hulp konden we elkaar de waarheid zien en spreken. Ik neem graag contact met u op en neem het initiatief om dit allemaal te realiseren. Iedereen met een relatieprobleem kan contact opnemen met Dr. Sunny via e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com of sms hem op WhatsApp: +2348082943805

Marian van Til staat als Marian van Til Ritueelbegeleiding ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 68652313